Damwand

Een damwand komt op verschillende manieren voor. Zo kan een damwand dienen als oeverbescherming langs het water, als kademuur langs een haven of als onderdeel van een dijk. Damwanden worden meestal in hout uitgevoerd. Deze constructie bestaat dan uit losse damwandplanken die door middel van een waterdichte messing-en-groefverbinding met elkaar verbonden zijn. Een houten damwand zorgt voor een strakke afwerking van uw tuin of haven en is de meest milieubewuste keuze met de laagste CO2-impact.

Damwand met haven en sleephelling

Bij een woning langs het Rijn-Schie kanaal hebben we een haven gerealiseerd met een sleephelling. Hier hebben we eerst de damwand in “het droge” gezet. Daarna een hoek van de […]

Damwand Composiet

Voor de renovatie van een rotonde in Alphen hebben we een hoge damwand geplaatst bestaande uit composiet schermen en vuren palen.

Vervangen damwand

De tuin was aan de waterkant een grote wildernis omdat de eigenaren er niet goed bij konden komen. Wij hebben eerst alle struiken en onkruid verwijderd. Er zijn pontons in […]

Hoge Damwand bij dijkwoning

Bij een dijkwoning heb je altijd te maken met een groot niveau verschil. Hieronder zie je een voorbeeld van een hoge damwand welke we bij een dijkwoning hebben geplaatst.

Schuin talud d.m.v. Damwand opvangen

Hier hebben we een schuin talud recht omhoog getrokken d.m.v. het plaatsen van een damwand en deze aangevuld. Hierdoor is er een heel stuk grotere tuin ontstaan.

Contact