Damwand

Een damwand komt op verschillende manieren voor. Zo kan een damwand dienen als oeverbescherming langs het water, als kademuur langs een haven of als onderdeel van een dijk. Damwanden worden meestal in hout uitgevoerd. Deze constructie bestaat dan uit losse damwandplanken die door middel van een waterdichte messing-en-groefverbinding met elkaar verbonden zijn. Een houten damwand zorgt voor een strakke afwerking van uw tuin of haven en is de meest milieubewuste keuze met de laagste CO2-impact.

Damwand met haven en sleephelling

Bij een woning langs het Rijn-Schie kanaal hebben we een haven gerealiseerd met een sleephelling. Hier hebben we eerst de damwand in "het droge" gezet. Daarna een hoek van de oude damwand met de kraan doorgebroken. Nadat deze vol is gelopen met water hebben speciale duikers de oude damwand onder water afgezaagd.
[masterslider id="17"]
   

Damwand Dromerdijk

In deze wijk in Leidschenveen werden alle huizen opgeleverd met een schuin talud. Om de tuin te vergroten, kozen de bewoners ervoor om een damwand te plaatsen. De al reeds aangelegde vlonders hebben we erin verwerkt en in sommige gevallen vergroot of aangepast.

  [embed]https://www.youtube.com/watch?v=ykqERjeOBHU[/embed]

Contact